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No. Document Reference Question EBA Response 

1. PQQ/Contract 
Notice 

We are proposing to have the attached 
statement signed by the director and 
authorised by a notary.  Please could 
you confirm the wording is appropriate 
to provide the proof required (proof C) 
under the declaration of honour section 
of the document, or provide some 
alternative wording if required? 

EBA cannot give a prior opinion on the wording of a 
document.  As already explained in Clarifications 1 and 
Clarifications 2 the required proof for legal and natural 
persons and public entities from the UK is a declaration 
on oath from a public notary or commissioner for oaths.  
The Declaration upon honour (Section 3.4 of the PQQ) 
therefore must be made before a public notary or 
commissioner for oaths.  It must be completed, dated 
and signed by the applicant.  It must be witnessed, 
signed and dated by a public notary or commissioner for 
oaths.  The name and address of the public notary or 
commissioner for oaths should be included. 

2. PQQ/Contract 
Notice 

We are in receipt of the PQQ for the 
supply of Interim Staff and have a 
clarification regarding the supporting 
document required for questions 3.4.1, 
3.4.2, 3.4.3, 3.4.4, 3.4.5, 3.4.6, 3.4.8, 
3.4.9.  

We understand that this might be either 
‘extracts from a judicial record or 
equivalent record’ or ‘a sworn or solemn 
statement made before a judicial or 
administrative authority, a notary or a 
qualified professional body’.   

However, we have never been asked to 
provide this kind of supporting 
documentation as part of a bid response 
and are unsure of what would be 

Please see the answer to Question 1. 
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considered acceptable in this instance.  
Please could you clarify what you would 
consider to be appropriate supporting 
documentation?  

3. PQQ/Contract 
Notice 

It is mentioned in page 9 of the PQQ 
that “3.2 Organisational Information 
Where a joint application is proposed, 
please present this information together 
with registered office address and 
registration number for each member 
individually.” 
To our understanding, where a joint 
application is proposed, the points 3.2.1 
to 3.2.10 have to be completed for each 
member, by recurring as necessary the 
relevant fields. Please confirm that our 
understanding is correct or advice 
accordingly. 
 
With respect to your answer to the 
above clarification, could you please 
specify what the applicant is required to 
submit under the question 3.2.6 of the 
PQQ? Particularly, given that the points 
3.2.1 to 3.2.10 will be repeated per each 
member of the joint application, what 
additional information is required under 
3.2.6? 
 

Your understanding is correct. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
The applicant may submit for example the name of  
the lead member, copy of the consortium agreement, 
the responsibilities of each of the members  
with indication of the type of services to  
be performed by each etc. 

4. PQQ/Contract 
Notice 

It is mentioned in page 21 of the PQQ, that 
“3.6.6 Please provide a brief outline of how 

Your understanding is correct. 
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the applicant would obtain any required 
funding for this contract (guarantees of 
performance and financial standing) – NB 
this is only to be provided if this has been 
specifically mentioned in the Notice in the 
Official Journal of the European Union.”. 
Given that there is no relevant reference to 
the Notice in the Official Journal of the 
European Union, we understand that there 
is no need the applicant to provide any reply 
under question 3.6.6. 
 

5. PQQ/Contract 
Notice 

It is mentioned in page 23 of the PQQ 
that “3.7.2 Please attach proof of 
authorisation to perform the contract 
under national law (UK and German 
law) as evidenced by inclusion in a 
professional or trade register. Please 
provide details of any such registration 
with professional or trade registers in 
the State in which the applicant is based 
under conditions laid down by that State 
and supporting documents.” To our 
understanding the Tenderer’s certificate 
of inclusion in a professional or trade 
register of any EU Member State 
Country is sufficient to cover this 
requirement. Please confirm that our 
understanding is correct. 

EBA cannot give a prior opinion on a specific document 
or certificate.  Review of such documents and 
certificates is part of the evaluation of the application.  If 
necessary during evaluation of applications, EBA may 
contact the applicant for clarification.    
 
Proof of authorisation to perform the contract under UK 
and German law is required.  Please see also 
Clarifications 1 and Clarifications 2. 
 
 

6. PQQ/Contract 
Notice 

The submission date on the ITT 
Notification is 5 September 2012 
however on the PQQ it states the 

The deadline for the receipt of applications is 12:00 noon 
BST on Friday 7th September 2012.  In case of submission 
by registered post or by courier service, EBA will accept 
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submission date it the 7 September 
2012. Can you please advise which date 
is the correct submission date? 

responses dispatched no later than the date and time 
indicated above.  The postmark or the date of the deposit 
slip with the courier service will serve as proof of dispatch. 

 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 


