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No. Document Reference Question EBA Response 

1. PQQ/ Contract Notice With regard to your Declaration upon honour, 

would you please advise what type of proof is 

required to demonstrate a  NO  response to 

the questions raised in the sections 3.3.1, 

3.3.2, 3.3.3, 3.3.4, 3.3.5, 3.3.6, 3.3.8, and 

3.3.9.  Can this be in the format of a single 

notarised statement? 

The required proof for legal and natural persons and public entities 

from the UK is a declaration on oath from a public notary or 

commissioner for oaths.  Therefore the Declaration upon honour 

(Section 3.3 of the PQQ) must be made before a public notary or 

commissioner for oaths.  It must be completed, dated and signed by 

the applicant.  It must be witnessed, signed and dated by a public 

notary or commissioner for oaths.  The name and address of the 

public notary or commissioner for oaths should be included. 

2. PQQ/ Contract Notice With regards to the maximum distance of 

100KM for the secondary DC in Frankfurt, we 

believe that our low latency network will 

mitigate this distance limitation (we only have 

4.5ms latency between Frankfurt and Paris), 

so wondered if this physical distance was set 

in stone or if we could look at using DC’s that 

may be slightly further away but within a given 

latency figure? 

See answer provided in clarification-1 no. 7 and no. 9.  

Restricting the geographical location of the data centre is required for 

logistical and technical reasons.  

For example, EBA and EIOPA will need to house and access 

equipment of other IT service providers or organisations (such as the 

European Commission) in their data centres.  

Therefore, tenderers must adhere to the locations specified in 

Section 3.6.6 of the PQQ. 

 

3.  PQQ/ Contract notice Following the procedure described in the 

current PQQ regarding this tender for to IT 

Infrastructure Service Supplier (Ref.: 

EBA/2012/021/OPS/IT/RT), we would like to 

raise just one question. 

 

In the point 3.6.6 you mention: 

EBA: One data centre located within the 

perimeter of the M25 ring and a second data 

centre located a minimum distance of 10 km 

from the first data centre but within a maximum 

distance of 100 km from the EBA office 

Please see the answer to Question no. 2.   
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location. 

EIOPA: in the Rhein-Main area. One data 

centre located within a maximum distance of 

10 km from the EIOPA office location and a 

second data centre located a minimum 

distance of 10 km from the first data centre but 

within a maximum distance of 100km from the 

EIOPA office location. 

 

Regarding the possible location or our Data 

Centre to provide the requested Services, we 

are considering the best option for this 

opportunity and we have a difference of 

around 10 km, I mean UK primary Data Center 

is 10 km far away of the M25 ring and in 

Germany is just in the limits of the perimeter 

defined. Please could you let us know how 

flexible is the EBA/EIOPA with these 

locations? 

 
 

 

 

 

 


